Slik sparer du både miljø og penger

En vanlig oljefyr slipper ut seks tonn CO2 i året. Nå får du hjelp til å fyre billigere og mer miljøvennlig.

Fanger sola: Einar Kjerschow kastet ut panelovnene til fordel for solfanger og pelletsfyr i stua. Solfyren varmer opp hele huset fra mai til oktober.
Fanger sola: Einar Kjerschow kastet ut panelovnene til fordel for solfanger og pelletsfyr i stua. Solfyren varmer opp hele huset fra mai til oktober.Vis mer

- Vi har definitivt den største flatskjermen i nabolaget, sier Einar Kjerschow (60).

På fjellknausen bak familiens enebolig på Bygdøy står en stor solfanger og suger til seg vintersola. Vår, sommer og høst produserer den nok varme til å varme opp hele huset og alt varmtvannet, og selv en av de kaldeste dagene i oktober holdt vannet fra solfangeren 80 grader.

For noen år siden valgte Kjerschow og kona å bytte ut panelovnene med en kombinasjon av pelletsovn og solfanger. Dermed reduserte de strømforbruket med 20|000 kilowatt timer i året, noe som tilsvarer 10—15|000 kroner i reduserte strømutgifter. Nå bruker familien bare 6—7|000 kilowatt timer strøm per år.

- I dag bruker vi strøm bare til lys og elektriske apparater, sier Kjerschow, som jobber som energirådgiver.Etter mange år med panelovner og dyre strømregninger, ønsket han å varme opp huset både billigere og mer miljøvennlig. Så langt nord som Norge er ikke solvarme tilstrekkelig til å dekke varmebehovet hele året, så derfor har familien en pelletsovn i tillegg. De har valgt å ha den inne i stua.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.