Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik tilbereder du østers

Det eneste som kan motivere oss til å plukke dem, er at vi også spiser dem etterpå.

INVASJON: Det siste tiåret har norskekysten blitt invadert av stillehavsøsters. Det passer bra for alle som lærer seg å tilberede dem. Foto: Mette Randem
INVASJON: Det siste tiåret har norskekysten blitt invadert av stillehavsøsters. Det passer bra for alle som lærer seg å tilberede dem. Foto: Mette Randem Vis mer

Svært mange nordmenn har opplevd det: Den lille bukta på hytta, der man pleide å bade som barn, er blitt nesten ubadelig. Der det før var en blanding av svaberg, sand og kanskje litt mudrete bunn som føltes deilig og ekkelt på samme tid når føttene sank nedi, er nå hvert skritt en farefull ferd mot grunne og smertefulle kutt.

På sommeren melder legevaktene om stadig flere sår og skader fra skjell. Badeplasser som tidligere var idylliske, ser nå ut som undervannsminiatyrer av Mordors piggete fjell.

Det er maten som angriper! Og ikke hva slags mat som helst. Det er råvaren som ofte blir framstilt som snobbete, fransk og bare for bemidlede borgere som nå truer de samme borgernes foretrukne bade­bukter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?