INVASJON: Det siste tiåret har norskekysten blitt invadert av stillehavsøsters. Det passer bra for alle som lærer seg å tilberede dem. Foto: Mette Randem
INVASJON: Det siste tiåret har norskekysten blitt invadert av stillehavsøsters. Det passer bra for alle som lærer seg å tilberede dem. Foto: Mette RandemVis mer

Slik tilbereder du østers

Det eneste som kan motivere oss til å plukke dem, er at vi også spiser dem etterpå.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Svært mange nordmenn har opplevd det: Den lille bukta på hytta, der man pleide å bade som barn, er blitt nesten ubadelig. Der det før var en blanding av svaberg, sand og kanskje litt mudrete bunn som føltes deilig og ekkelt på samme tid når føttene sank nedi, er nå hvert skritt en farefull ferd mot grunne og smertefulle kutt.

På sommeren melder legevaktene om stadig flere sår og skader fra skjell. Badeplasser som tidligere var idylliske, ser nå ut som undervannsminiatyrer av Mordors piggete fjell.

Det er maten som angriper! Og ikke hva slags mat som helst. Det er råvaren som ofte blir framstilt som snobbete, fransk og bare for bemidlede borgere som nå truer de samme borgernes foretrukne bade­bukter.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn