Slik tilbereder Viestad nyslaktet kylling

Når kyllingen står på bordet noen timer seinere, glinsende og sprø, med nypoteter og dill, er sulten større enn alt annet.

LANGE OG BRUTTE LINJER: På gården i Farsund har familien Viestad holdt til siden 1700-tallet. Der finnes bare én kur mot småskader hos kyllinger: Øks, hoggestabbe, smør, dill og sitron. Foto: Mette Randem
LANGE OG BRUTTE LINJER: På gården i Farsund har familien Viestad holdt til siden 1700-tallet. Der finnes bare én kur mot småskader hos kyllinger: Øks, hoggestabbe, smør, dill og sitron. Foto: Mette Randem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter å ha kjørt mange varme timer gjennom fem fylker, kommer jeg fram til den siste veistubben. Her, lengst sør i landet, i Farsund kommune, har jeg tilbrakt alle mine barndoms somre, og som voksen har jeg lekt meg som småbruker, med gjenstridige dyr og planter som bare høyst motvillig gror.

Jeg kjenner hver sving, hver stubbe, hvert soppsted, hver maurtue og hver tust med friargras. Dette er et sted hvor alt er som før.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer