LANGE OG BRUTTE LINJER: På gården i Farsund har familien Viestad holdt til siden 1700-tallet. Der finnes bare én kur mot småskader hos kyllinger: Øks, hoggestabbe, smør, dill og sitron. Foto: Mette Randem
LANGE OG BRUTTE LINJER: På gården i Farsund har familien Viestad holdt til siden 1700-tallet. Der finnes bare én kur mot småskader hos kyllinger: Øks, hoggestabbe, smør, dill og sitron. Foto: Mette RandemVis mer

Slik tilbereder Viestad nyslaktet kylling

Når kyllingen står på bordet noen timer seinere, glinsende og sprø, med nypoteter og dill, er sulten større enn alt annet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Etter å ha kjørt mange varme timer gjennom fem fylker, kommer jeg fram til den siste veistubben. Her, lengst sør i landet, i Farsund kommune, har jeg tilbrakt alle mine barndoms somre, og som voksen har jeg lekt meg som småbruker, med gjenstridige dyr og planter som bare høyst motvillig gror.

Jeg kjenner hver sving, hver stubbe, hvert soppsted, hver maurtue og hver tust med friargras. Dette er et sted hvor alt er som før.

Men, nei! Noe er annerledes. Ved det siste krysset oppdager jeg noe forferdelig og egobyggende på en gang. Den siste støvete veistripa fram til grenda med gården min har fått navn.

Tiden for de navnløse lande­veiene, da man kan gå tur og plukke blomster og blåbær uten å være noe sted med en adresse, hvor man bare var «på landet», er over. Et skinnende hvitt veiskilt gjør slutt på anonymiteten.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn