Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sex og samliv

Slik unngår du å vise at du er uerfaren i senga

Alle ting begynner et sted, heter det. Slik er det med seksualiteten også, skriver Bente Træen.

INGEN ER UTLÆRTE ELSKERE: En ting er å ha innarbeidet et seksuelt repertoar. Noe annet er å føle, kjenne etter, og kommunisere det til partneren sin, skriver Bente Træen. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
INGEN ER UTLÆRTE ELSKERE: En ting er å ha innarbeidet et seksuelt repertoar. Noe annet er å føle, kjenne etter, og kommunisere det til partneren sin, skriver Bente Træen. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer

Ingen mennesker er fiks ferdig utlærte elskere. Tvert imot, sex er noe man lærer seg i samspill med andre, og med samfunnet som speiler seksualitetens spilleregler.

Vi lever i den sosiale kompetansens tidsalder, og da gjelder det å vise seg fram som en seksualt kompetent person. Vi skal vite hva man skal gjøre, hvordan man gjør det, når og med hvem. Men en ting er å ha innarbeidet et seksuelt repertoar. Noe annet er å føle, kjenne etter, og kommunisere det til partneren sin.

En mann jeg en gang intervjuet om one night stands fortalte om en kvinne han ble med hjem etter et kort sjekkeforløp. Det var hennes initiativ, så han var godt fornøyd med å slippe å være så aktiv for å få snøret i bånn. Vel hjemme hos henne kastet de av seg klærne. Så dro hun fram sexleketøykassen. Hun ville alt – ingen stilling skulle være uprøvd og alle leketøyene skulle komme til anvendelse. Man kunne kanskje tro at mannen syntes han var kommet til himmelen, men sannheten var en ganske annen. Dette var nærmere et lite helvete. Hva var galt, tenker du kanskje. Jo, det skal jeg fortelle deg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?