INGEN ER UTLÆRTE ELSKERE: En ting er å ha innarbeidet et seksuelt repertoar. Noe annet er å føle, kjenne etter, og kommunisere det til partneren sin, skriver Bente Træen. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
INGEN ER UTLÆRTE ELSKERE: En ting er å ha innarbeidet et seksuelt repertoar. Noe annet er å føle, kjenne etter, og kommunisere det til partneren sin, skriver Bente Træen. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Sex og samliv

Slik unngår du å vise at du er uerfaren i senga

Alle ting begynner et sted, heter det. Slik er det med seksualiteten også, skriver Bente Træen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Ingen mennesker er fiks ferdig utlærte elskere. Tvert imot, sex er noe man lærer seg i samspill med andre, og med samfunnet som speiler seksualitetens spilleregler.

Vi lever i den sosiale kompetansens tidsalder, og da gjelder det å vise seg fram som en seksualt kompetent person. Vi skal vite hva man skal gjøre, hvordan man gjør det, når og med hvem. Men en ting er å ha innarbeidet et seksuelt repertoar. Noe annet er å føle, kjenne etter, og kommunisere det til partneren sin.

En mann jeg en gang intervjuet om one night stands fortalte om en kvinne han ble med hjem etter et kort sjekkeforløp. Det var hennes initiativ, så han var godt fornøyd med å slippe å være så aktiv for å få snøret i bånn. Vel hjemme hos henne kastet de av seg klærne. Så dro hun fram sexleketøykassen. Hun ville alt – ingen stilling skulle være uprøvd og alle leketøyene skulle komme til anvendelse. Man kunne kanskje tro at mannen syntes han var kommet til himmelen, men sannheten var en ganske annen. Dette var nærmere et lite helvete. Hva var galt, tenker du kanskje. Jo, det skal jeg fortelle deg.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn