Slik var hverdagslivet innenfor Muren

Folk i DDR hadde det ganske morsomt, tross alt.

DE ANDRES LIV: Den populære filmen fra 2006 portretterer en Stasi-agent, på østtysk kalt "fredsspeider". Til tross for det enorme overvåkningsapparatet ble det produsert interessant kunst og kultur i DDR, og hverdagslivet var for de fleste ikke så ille som mange skal ha det til. Foto: Filmweb
DE ANDRES LIV: Den populære filmen fra 2006 portretterer en Stasi-agent, på østtysk kalt "fredsspeider". Til tross for det enorme overvåkningsapparatet ble det produsert interessant kunst og kultur i DDR, og hverdagslivet var for de fleste ikke så ille som mange skal ha det til. Foto: Filmweb Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| VED BERLINS GRENSE utplasserte østtyske myndigheter på det meste 50 støysendere. De skulle forhindre at sendingene fra Vest-Berlin nådde folk i øst. Men det var vanskelig å holde radiosignalene ute. Østtyskernes egne samband ble rammet av støyet, mens Radio Luxemburg slapp igjennom.

Dette er blant historiene du kan lese i den nye boka «DDR - Det det var», redigert av Benedikt Jager og Jon Raundalen. Her gir en rekke fremstående akademikere innblikk i østtysk kultur- og hverdagshistorie, 60 år etter at DDR ble grunnlagt og 20 år siden murens fall. Og de forteller historier som tyder på at DDR ikke var så ille som man ofte skal ha det til.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer