Kremjobb: -Det ble litt flørting også, sier Pia Haraldsen om sommerjobben hun hadde som iskremselger. Til sommeren blir hun å se på lokal-TV.  Foto:Adrian Øhrn Johansen.
Kremjobb: -Det ble litt flørting også, sier Pia Haraldsen om sommerjobben hun hadde som iskremselger. Til sommeren blir hun å se på lokal-TV. Foto:Adrian Øhrn Johansen.Vis mer

Slitere i sommersol

Pia Haraldsen sjekket gutter på stranda. Siv Jensen ga hotellgjestene allergisjokk. Roar Flåthen brukte pengene på røyk. Og Trygve Hegnar endte på bordell i Pireus. Det første møtet med arbeidslivet kan føre til så mangt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det skjer hvert år. De fast ansatte tar ferie og butikken overlates til sommervikarene.

Norske ungdommer skal vise at også glasurgenerasjonen kan ta i et tak. De bygget kanskje ikke landet, men uten dem er det tvilsomt om Norge hadde overlevd fellesferien. For noen blir sommeren 2011 det første møtet med arbeidslivet, for andre blir sommermånedene et springbrett på vei mot fast jobb. Uansett kan det være en trøst at også rikinger og kjendiser har startet karrieren med en sommerjobb - nederst på arbeidslivets rangstige.

I Hoffsveien 70 ligger Hegnar Media, Trygve Hegnars eget medieimperium. Her lages Finansavisen og Kapital, og hvis man slipper innenfor dørene, kan man beundre toppsjefens omfattende samling av modellbåter på glass. Er man riktig heldig, får man komme opp i toppetasjen. Der venter myke tepper, en samling gallionsfigurer - og sjefen selv. Trygve Hegnar (61), siviløkonom, investor, milliardær og redaktør. Vel er han oppvokst i et borgerlig hjem, men 16 år gammel dro han til sjøs som dekksgutt på Fred Olsen-lasteskipet «MS Bismillah».

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn