Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet
Foto: Adrian Øhrn Johansen/DagbladetVis mer

Slow food i sola

Da fisken først kom på bordet, var den sabla god.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

-Solsiden må være et av de aller flotteste stedene å innta et måltid i denne byen, sa Robinson, og så seg om i sjømatrestauranten på brygga under Akershus' murer: Det store, åpne lokalet, den vide utsikten til havnebassenget, den friske lufta inn gjennom de åpne skyvedørene, lyden av sjø plaskende rett utenfor. Fredag var enig, med et lite forbehold:

-Det er litt for trangt mellom bordene her inne, og ganske friskt støynivå. Vi skulle ikke sette oss ute, da?

Slik endte Robinson og Fredag med å takke nei til et lite tomannsbord til fordel for uteserveringen på enden av skur 34, som huser denne institusjonen av en uformell kvalitetsrestaurant. Solsidens utemeny er kortere enn den man får inne, men ikke kortere enn at den rommer både dagens treretter og selve signaturretten - skalldyrtallerkenen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn