Litt luksus: Kalkun er billig, men kjøttet blir fort tørt. Ved hjelp av safran (du trenger ikke mye), smør og en pensel eller en sprøyte gjør du fuglen til festmiddag.
Litt luksus: Kalkun er billig, men kjøttet blir fort tørt. Ved hjelp av safran (du trenger ikke mye), smør og en pensel eller en sprøyte gjør du fuglen til festmiddag.Vis mer

Smak av fugl

Hva hvis kalkunen våkner opp og sier takk og farvel?

Det må ha vært litt av en middag. Alle gjestene var skrubbsultne, og da maten endelig kom på bordet, etter synging og skåling og taler, var det en dyp, forventningsfull stillhet som senket seg over rommet. Kalkunen glinset gyllent og rødbrunt i gjenskinnet fra levende lys. Så kom kniven fram for å skjære opp kjøttet. Og deretter ble det noe forferdelig spetakkel. Kalkunen - som viste seg å slett ikke være død, bare sovende - våknet, protesterte høylytt, og løp kaklende og forferdet ut av rommet. Damene dånte og mennene lo.

Litt etter, da det verste oppstyret hadde gitt seg, og verten hadde fått komplimenter for sin kreative selskapelighet, kom nok en kalkun på bordet. Denne var i hvert fall stekt. Det kunne man både se og lukte.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn