Min far tilbrakte store deler av sin våkne, voksne tid ved et ystekar, årvåkent påpasselig med at alle prosesser gikk som de skulle.
Jeg likte meg også godt når jeg fikk bivåne prosessene. Favorittidspunktet for besøk var alltid når selve ystinga var ferdig og ostemassen skulle presses og skjæres, for da var det nemlig mulighet for smaksprøver. En neve ostemasse ble tatt opp av mysen, klemtsammen og plassert i min lille håndflate. Denne ferske osten er ganske lik italienernes ricotta, og den er en perfekt base for mye matlaging.
PÅSKETILBUD - BEGRENSET PERIODE
Kjøper du kvartalsabonnement på Dagbladet Pluss, får du Strim gratis i 2 måneder (verdi 898 kr).
Strim samler TV-kanaler, film, serie- og strømmetjenester på ett sted, enklere og rimeligere for deg.
GRATIS PRØVEPERIODE GJELDER KUN FOR NYE STRIM-KUNDER.
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger