Smak av høst

Et møte mellom norske skoger og italiensk kjøkken.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Min far tilbrakte store deler av sin våkne, voksne tid ved et ystekar, årvåkent påpasselig med at alle prosesser gikk som de skulle.

Jeg likte meg også godt når jeg fikk bivåne prosessene. Favorittidspunktet for besøk var alltid når selve ystinga var ferdig og ostemassen skulle presses og skjæres, for da var det nemlig mulighet for smaksprøver. En neve ostemasse ble tatt opp av mysen, klemtsammen og plassert i min lille håndflate. Denne ferske osten er ganske lik italienernes ricotta, og den er en perfekt base for mye matlaging.

Jeg som bor på bygda, får ikke kjøpt ricotta i butikkene rundt meg, så da lager jeg den selv. Og det er fort gjort!Pasta med kantarell og ricottaAntall personer: 4

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn