Smaken av nesten

Det er brennhett og billig på Tasty Thai. Men det er også alt.

- DET ER JO EN aldri så liten utelivsstubb her ved Bislett stadion. Der nede ligger en sushibar, her en pub, en ny pizzabar og så Tasty Thai.

Folkene som bor i denne delen av Oslo har virkelig fått steder å mette seg på. Sånn var det ikke for noen år tilbake, da jeg frekventerte denne bydelen, sier Fredag, som har dratt med seg Robinson på trikken for å teste ut «et sted de begge har hørt mye om».

- Tasty Thai er jo nesten et «høl i veggen», sier Robinson, og legger til at det er positivt ment.

- Det er sånne thaisteder jeg liker å spise på. Uten jålefaktor, sier Robinson. 

TASTY THAI HAR 16 bord. Interiøret er minimalistisk. Ikke så overlesset av nips som noen andre asiatiske spisesteder i den vestlige verdenen kan være.

- Søte og små longtailbåter på hylla ved vinduet, sier Fredag.

Kelneren er ikke den mest pratsomme. Han legger to menyer taust ved siden av oss.

- En pils, sier Robinson.

SMAKFULLT: Men det var verken fullt eller fulle folk på Tasty Thai. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
SMAKFULLT: Men det var verken fullt eller fulle folk på Tasty Thai. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

- Nei, vi har ikke alkohol, svarer han.

- Vi klarer oss vel uten, eller hva sier du Fredag?

- Jo, la oss drikke vann og eplemost. Det har jeg aldri tidligere gjort til thaimat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- LITT MØRKT HER, sier Fredag.

- Og jeg er klart den eldste her. Har fått med meg at dette er et yndet sted for studenter som bor i området, sier Robinson.

- Ja, prisnivået burde ikke skremme noen, repliserer Fredag, som ønsker å spise det stedet har fra havets kjeller.

Han bestiller klassisk: Fritert scampi med søt chilisaus til forrett, og «Phad Medd Mamuang-wok» til hovedrett, altså kylling med cashewnøtter.

- Min enkle filosofi er at du kan si mye om en thairestaurant ut ifra hvordan de serverer denne «enkle retten» med kylling, cashewnøtter, thai-vårløk, paprika, løk og sopp, sier Fredag og sipper til eplemost.

Smaken av nesten

Robinson lar seg friste av «Thai Fiskekaker» til forrett.

- Jeg vil gå for det sterkeste innen hovedrett i kveld, men jeg uttaler nok ikke «Gaeng Kiew Wan Gai» riktig. Det skal være kylling i grønn karri med kokosmelk, lange bønner, limeblad, thaibasilikum, paprika og eggplante, sier Robinson. 

DET ER IKKE ENGANG halvfullt denne søndagskvelden. Varmt.

- Dårlig klimaanlegg her, sier Fredag.

Robinson trekker på skuldrene og sukker:

- Det er kø ved disken. Populært sted for «ta-med-hjem-mat».

- Dæven, dette var brennhett. Brant nesten tunga av meg, men min feil. Jeg vet jo at fritert mat kan være en sann svir, sier Fredag, som synes scampiene er smakfulle.

- Men her har kokken gjort noe snålt. Den siste scampien var av en eller annen grunn kald, og den smakte bare saltvann.

- Mine fiskekaker er et eventyr. God konsistens og passe krydret med rød karri. Og chilisausen med peanøtter er en favoritt.

- Men jeg savner en kald øl. Vann er godt det, men ja. Du vet, sier Robinson etter en

munnfull.

EN NY KELNER er mer smilende og spør om vi ønsker hovedrettene. Og det passer utmerket for to sultne bytravere.

- Hva mener du om klassikeren med nøtter, spør Robinson, som lar den dampende heksegryta med kokosmelk få svale seg noe ned.

- Hmm, jo. Flust med kyllingbiter, riktig wokstekt, friske grønnsaker og sausen er godkjent, men den kunne selvsagt ha vært en smule sterkere. Jeg liker dette, og det er ikke alle stedene i byen som fikser det faktisk. Her gjør de det.

Robinson dukker ned i bollen med kokosmelk, grønn karri og kylling.

- Jøss, endelig en rett som ikke skåner smaksløkene. Bra! Og det smaker ikke boks av kokosmelken. Kokken har ikke øst på, men porsjonert det riktig, slik at det blir en god miks av suppe og gryte - hvis jeg kan si det slik. Bravo, smatter Robinson.

- Hit er det vel ingen grunn til ikke å stikke innom igjen, spør Fredag.

- Vel, vi må gå rundt hjørnet for dessert, det passer seg ikke. Og jeg foretrekker jo annet å drikke til en middag.

- Du om det, sier Fredag, betaler med et smil og legger til:

- Vi har spist og drukket for under 500 kroner. La oss stikke på en bar for å feire.

- På en søndag? 


robinson&fredag@dagbladet.no

ALKONEKT: Det var «take away» folk sto i kø for. Ingen alkohol serveres i lokalene til Tasty Thai.