Du leser nå Dagbladet Pluss

Smaken av sommer

Vi har den rundt oss overalt, men er vi flinke til å ta den i bruk? Neppe. Vi lar stort sett rabarbraen i fred.

RABARBRASUPPE MED JORDBÆR:
30 minutter
1 kg rabarbra
300 g sukker
1 kanelstang, 1 stjerneanis
1 l vann
10 jordbær
3 dl tjukkmjølk, kefir eller yoghurt naturell
Slik gjør du det:
Vask og del rabarbraen i biter.
Kok opp sammen med sukker, krydder og vann og la det koke i 5 min.
Tilsett jorbærbåter og la det trekke i 5 min til.
Serveres kald eller varm med tjukkmjølk.
RABARBRASUPPE MED JORDBÆR: 30 minutter 1 kg rabarbra 300 g sukker 1 kanelstang, 1 stjerneanis 1 l vann 10 jordbær 3 dl tjukkmjølk, kefir eller yoghurt naturell Slik gjør du det: Vask og del rabarbraen i biter. Kok opp sammen med sukker, krydder og vann og la det koke i 5 min. Tilsett jorbærbåter og la det trekke i 5 min til. Serveres kald eller varm med tjukkmjølk.Vis mer

OPAKER GÅRD i Hedmark (Dagbladet): På gården til Charlotte Mohn bruker man rabarbra. Hun har også sin egen åker utenfor kjøkkendøra.

Sommer-godteri –Rabarbra er en veldig undervurdert frukt, sier Charlotte. –Jeg gleder meg voldsomt til de kommer opp hvert eneste år.

På kjøkkenet har Charlotte gjort klar for tre deilige rabarbraretter: Suppe, kompott og cocktail. Hun starter med suppa.

–Jeg kaller den sommer-godteri-suppe, sier Charlotte. –Fordi vi ofte putter jordbær i.

Hun understreker at det er enkelt og hurtig å lage rabarbrasuppe. Og at smaken er riktig deilig.

–Du kan bruke den som suppe eller saft, sier Charlotte. –Som suppe gjerne med iskrem, som saft skal den serveres iskald i glass.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.