Smaken av Adriaterhavet: Venezias viktigste matrett er linguine vongole, som også er en av verdens beste pastaretter, og som smaker enda bedre nettopp her enn alle andre steder i Italia.
Smaken av Adriaterhavet: Venezias viktigste matrett er linguine vongole, som også er en av verdens beste pastaretter, og som smaker enda bedre nettopp her enn alle andre steder i Italia.Vis mer

Smaken av undergang

Hvis du vet du skal drukne, kan du gjerne unne deg noe godt først.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Aldri før eller seinere har menneskene funnet på så storslått galskap som Venezia. En by uten land, beviset på hva som skjer når du investerer altfor mye i en helt urealistisk drøm, og du får det til.

Venezia er også den mest sykelig turistifiserte byen i verden. Hvert år kommer mer enn tre millioner besøkende for å se på umuligheten, skjønnheten, marmoren og kunsten, til stor sjenanse for de knapt 60000 menneskene som forsøker å leve noenlunde vanlige liv her.

En konsekvens av byens popularitet er at deler av den er nesten uutholdelig. Å besøke områdene nær Markusplassen og Canale Grande er å være vitne til begynnelsen av sivilisasjonens undergang, et Sodoma og Gomorra med duer, køer og søppellukt i stedet for sex. Når man går over Markusplassen en søndag, kan man formelig kjenne byen synke under sine føtter, der man går, står, fotograferer, ånder og lever i kø mens sjøen skvulper i kantene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn