Smakfullt alternativ

Det er ikke lenger noen grunn til å foretrekke naboene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høstsola farget Bryggetorget på Aker Brygge honninggult. Det skrå lyset hadde fremdeles løfter om sommer i seg. På den blå himmelen duppet noen bomullsdotthvite skyer av gårde i bedagelig tempo.

– Det er merkelig, sa Fredag.

– Hva da merkelig? lurte Robinson.

– At det ikke er mer folk her. At det aldri har vært mye folk her, selv om det ofte har vært lang kø for å komme inn til naboene på hver side.

Det var ikke kø noen steder på Brygga denne høstdagen, men det var påtakelig mange flere gjester både på Beach Club og på Café Sorgenfri, som ligger på hver sin side av restauranten. I mange år het den Dockside, siden i vår har den gått under navnet Salong No. 10. Robinson og Fredag hadde fått et tips om at i motsetning til forgjengerne, hadde stedet nå mer å by på enn kaldt, overpriset fatøl.

– En blanding av loppemarked og antikvitetsbutikk, sa Fredag.

Sola klarte ikke lenger å kjempe mot kalenderen, draget i luften var såpass kjølig at Robinson og Fredag hadde tatt med seg sine ølglass og trukket innendørs.

– Siden det er de samme som driver her, som står bak Café Sorgenfri og Café Christiania ved Stortinget, er det kanskje ikke så rart at det er en viss likhet. Her er det også mye krimskrams, både på vegger og i tak, sa Robinson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer