Oslo edelstein: Ekebergrestauranten er kanskje byens flotteste restaurantlokale. Da fortjener gjestene bedre mat enn det som serveres her oppe. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Oslo edelstein: Ekebergrestauranten er kanskje byens flotteste restaurantlokale. Da fortjener gjestene bedre mat enn det som serveres her oppe. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Småslapt i Ekebergåsen

Ekebergrestauranten har fortsatt byens beste beliggenhet, men maten de serverer her var bedre før.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Ekebergrestauranten ligger som et smykke i åsen over nybyggene nede på Sørenga, med spektakulær utsikt over Oslos nye sjøside. Funkisbygget er fortsatt i en klasse for seg, selv om en interiørarkitekt med sans for tidas gråfarger og funky belysning har fått tukle litt vel mye med det opprinnelige preget fra nyoppussingen i 2005.

Et viktigere spørsmål for våre spisevenner er likevel om maten er på nivå med de flotte omgivelsene.

Været var så fint at det fristet å prøve treretteren på utendørsmenyen, men Robinson og Fredag hadde bord inne i hovedrestauranten. De hadde valgt «moderasjonslinjen» denne gang, framfor den mer eksklusive fine dining-verandaen med egen meny i etasjen over. Restauranten har både à la carte-meny og en seksretters dagens meny, som man eventuelt kan plukke retter fra. Da Robinson lurte på om han burde fleske til med hele menyen, sa kelneren at det var «veldig mye mat». Menyen bestod av to forretter, to hovedretter og to desserter, fortalte han.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn