Smerteskolen

Noen tar eksamen i sosiologi. Andre i spikermatte, sverdsluking og tvangstrøye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Midt på scenen i det mørke scenerommet står en gutt og bøyer hodet bakover. Han har en tretten centimeter lang og 4,8 millimeter tjukk spiker inn i det ene neseboret. Han hever hammeren og banker en like lang spiker inn i det andre neseboret. En pc spiller bluesaktig musikk, og det piper i en skipsleider utenfor.

Det er generalprøve på «Fakirskolens Eksamen» på teaterbåten Innvik. Fakir og skolemester Håvve Fjell (37) har ønsket oss velkommen. Han har sagt at dette ikke er teater, det er ikke en forestilling, dette er virkelighet. Spikerne sitter langt inne i hodet nå, det ser veldig virkelig ut. Og, det ser veldig vondt ut.

Ei uke før, i et lite hus i en industribakgård på Rodeløkka i Oslo:

– Å ha det vondt med stil! Det er det Pain Solution handler om. Vi jobber ut ifra smerte som underholdningsform, sier lærer Håvve Fjell.

I det svarte rommet driver tre svartkledde ungdommer med sitt. De har barberte hoder, tatoverte bein og armer, og piercing i ører, neser og haker. Én har to silikonhorn i panna. Håvve tukler med pc-en. En svart notatbok med en rød hodeskalle og «School of Pain Solution, Year 1», ligger på ei kasse. Tre gamle skolepulter står på gulvet. Tre spikermatter står stablet i et hjørne. En slipemaskin skriker i rommet ved siden av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer