Landlig: Engø Gård er en gastronomisk idyll midt i det bølgende landskapet å¨Tjøme.. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
Landlig: Engø Gård er en gastronomisk idyll midt i det bølgende landskapet å¨Tjøme.. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Snadder i skjærgården

Engø Gård byr på gourmetmat i idylliske omgivelser, men snippen kunne godt vært litt løsere.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Man trenger faktisk ikke være stinn av gryn for å kunne spise her, sa Fredag, og studerte Engø Gårds fireretters «gårdsmeny» til 495 kroner. Robinson og Fredag hadde stukket innom den landlige hotell- og restaurantperlen på Tjømes østside en dag midt i fellesferien. De studerte menyene på terrassen i den lave kveldssola, med utsikt over grønne enger mot et lite glimt av sjø. I glassene hadde de Andre Clouet rosé champagne, på bordet sto grissini av butterdeig med sesamfrø, krydrede, ristede mandler, syltet løk, artisjokk, oliven og hjemmelagde potetchips med aioli. Man kan bli vant til sånt.

- Det blir nok fort dyrt likevel, svarte Robinson, og lot blikket vandre fra en kjent finansmann ved nabobordet, via en fisk- og skalldyrsmeny til 795 kroner, til «inspirasjonsmenyen» som kan serveres med fra tre til syv retter, priset fra 695 til 1095 kroner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn