Anmeldelse av Golden Chimp

Snakkis-restaurant skuffer: - Må bli rausere

De har kastet glans over Grønland med kreative dumplings. Men det skinner ikke lenger av The Golden Chimp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hjørnelokalet i krysset mellom Tøyengata og Heimdalsgata, der Golden Chimp holder hus, har vært et slags gentrifiseringsbarometer på Grønland. Mang et forsøk på moderne restaurantdrift har gått dukken mellom frisørsalonger og halalslaktere. To og et halvt år etter åpningen vil mange mene at Golden Chimp allerede har lyktes. De har vært godt besøkt og har fått mye velfortjent skryt for sin progressive, lekne og stilsikre vri på dumplings.

Men da Robinson og Fredag ankom, var det ganske tomt – og veldig kaldt. Med en eklektisk og til dels ukjent meny i vente, fant både Robinson og Fredag det lurest å slå til på husets vinpakke, som skulle by på både vin og sake.

Dumpling på kongekrabbe med kimchimajones var en brukbar start, men kelneren dryppet så vidt noen dråper med vin i Robinson og Fredags små vinglass. Da hjalp det ikke at munnfullen med den trendy boblevinen pét nat var ytterst ordinær. En klissete Takayaki satt bedre, og kveldens første glass med sake var en god match.

Nye retter kom rekende i fint tempo: Dumpling med kolje og kaviar var ikke verst, men ble skjemmet av at den var veldig melen i konsistensen. Helhetsinntrykket ble reddet av en deilig, skummende olje, og en fin Muscadet i glasset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.