God prognose: — Du blir frisk av en forkjølelse etter en stund, en kreftdiagnose har du resten av livet, sier Wenche Myhre, som for første gang på lenge lar seg fotografere med sitt eget hår.  Foto: Agnete Brun

Foto: Agnete Brun / Dagbladet
God prognose: — Du blir frisk av en forkjølelse etter en stund, en kreftdiagnose har du resten av livet, sier Wenche Myhre, som for første gang på lenge lar seg fotografere med sitt eget hår. Foto: Agnete Brun Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer

Snart 66

Tragedier og suksesser, skilsmisser og familielykke, alvorlig sykdom og stormende kjærlighet. Wenche Myhre (65) har vært med på det meste.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Det er ting i livet mitt jeg ikke har snakket om siden de skjedde.

Det glitrer i de blågrå øynene.

- Ting jeg har lagt lokk på som jeg nå måtte åpne igjen. Selv etter så mange år var det vondt. Ja, sårt, sier hun og tørker øynene, forsiktig for ikke å ødelegge den mørke øyensminken, den som ved siden av den pikante nesetippen, har vært hennes varemerke i mange tiår. Så svelger hun, retter seg opp og rufser det allerede rufsete håret enda litt mer.

- Men jeg har det bra nå. Å skrive bok har hatt en viss terapeutisk effekt. Det er ingen tvil om det. Jeg er lykkelig og jeg gjør som jeg alltid har gjort: Jeg tar et kvarter av gangen.

Huset på Nesøya, tjue minutter fra Oslo sentrum, er overraskende lite prangende. Hvitt, lavt og pent lagt i terrenget. Det turkise, nyreformede svømmebassenget, der halve Nesøya har lært å svømme, bryter idyllen, og hvis du ser eiendommen fra sjøsiden er inntrykket et helt annet. Da er nok villa mer dekkende enn hus. Men nå står hu mor sjøl i kjøkkendøra og vinker. En slik todelt en, som alltid er åpen, slik at de barnebarna som bor like i nærheten skjønner at bestemor er hjemme.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn