Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Snittvekt: 55 kilo

Gjennomsnittlig er modellene under moteuka i Madrid 55 kilo og 1.75 meter høye. Tre britiske modeller ble avvist fordi de var for tynne.

Denne artikkelen er skrevet av Magasinets nettredaksjon, og ikke publisert i papirutgaven. Har du spørsmål eller kommentarer, send dem til oss på e-post.

PELSVINTER:</B> Dette er en kreasjon av designeren Jose Miro.<br></br> Den spanske moteuka innførte vektkontroll i 2006, og siden er 13 modeller til sammen nektet å gå på catwalken fordi de har vært for tynne.
FUTURISTISK: Disse klærne kommer fra høst-vinterkolleksjonen 2008 - 2009 av Jose Miro. Det er altså først til høsten futristisk mote kan komme til å prege motebildet. <br></br>Men klærne blir allerede nå større. I fjor gikk de største, spanske designerne med på å slutte å bruke modeller mindre enn størrelse 38.<br></br> <a href=http://edition.cnn.com/2008/LIVING/homestyle/02/11/dress.sizes.ap/>10 000 spanske kvinner</A> mellom 12 og 70 år har nylig deltatt i et pionerprosjekt for få klesdesignerne til å lage klær som passer for virkelige kvinner. De har latt seg måle med laser for å finne størrelsen deres. Studien gikk over fem måneder, og kvinnene ble målt med laser fra alle tenkelige vinkler for å lage tredimensjonale bilder av kroppene deres.
FOR 47. GANG:</B> Moteuka Pasarela Cibeles er blitt arrangert siden 1961.<br></br> Fokuset på helse og kropp er ikke et blaff. Helsedepartementet i Spania jobber hardt for å få bukt med problemer som spiseforstyrrelser, og vil nå blant annet innføre en ny standardisering av klesstørrelser. Kleskjeder som Zara har sagt ja til å følge de nye retningslinjene som kommer i løpet av de neste to årene. Departementet legger opp til at dameklær skal ha tre mål, for bryst, midje og hofte, heller enn en enkelt størrelse.<br></br> 41 prosent av kvinnene som deltok i undersøkelsen om kroppsstørrelse sa at de hadde vansker med å finne klær som passet, og at klærne heller var for små enn for store.
VEKTA GÅR OPP: Denne modellen viser undertøy designet av Andres Sarda. <br></Br>Modellene som går på catwalken i Madrid har verken utstikkende ribbein eller supersmale hofter. Det er klart for tilskuerne at vekta har gått opp noen få, sunne kilo.
FORTSATT TYNNE:</B> Modellen viser en kjole designet av Andres Sarda.
MOTEUKE I SPANIA: Denne drakten var blant klærne designeren Jose Miro presenterte i dag på moteuka Pasarela Cibeles i Madrid i Spania. Moteuka går fra 11. til 15. februar. <a href=http://www.cibeles.ifema.es/ferias/cibeles/default.html>Les mer på nettsidene til uka.</a> <br></br> I år skal ikke modellene være radmagre. <A HREF=http://www.typicallyspanish.com/news/publish/article_15031.shtml>Tre britiske modeller</A> ble veid og funnet for lette før moteuka startet. De ble nektet å delta på catwalken. I alt deltar 70 modeller.
STOR BREDDE: En masse designere presenterte sine kreasjoner i dag. <br></br>Allerede i 2006 la Madrid ned forbud mot ultratynne modeller på catwalken.<br></br> Legen Susana Moroneo, som har vært ansvarlig for veiingen under moteuka, melder om fremskritt. Vektkontrollene viser at gjennomsnittlig BMI har gått opp mellom ett og to poeng siden i fjorårets moteuke.
JOBBER FOR ET SUNNERE KROPPSIDEAL: Bildet viser kreasjoner av designer Jose Miro. <br></br> Legen forteller at gjennomsnitthøyden til modellene er 1.75, og gjennomsnittsvekta er på 55 kilo. Det betyr at gjennomsnitts-BMIen er på 17, som på Dagbladet.nos <a href=http://www.dagbladet.no/dinside/2000/10/14/223712.html>BMI-kalkulator</a> kategoriseres som undervektig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media