Snobber ned

Enkelt, godt og rimelig. Det er tre gode grunner til å besøke Kunstnernes Hus - i tillegg til Høstutstillingen.

DET ER ALTFOR HOT, stønnet Fredag.

- Hot? undret Robinson, og skjønte ikke om det var maten eller klientellet på Arcimboldo Fredag siktet til. Det var ingen av delene, men solstrålene som danset gjennom bladverket i Slottsparken som plaget Fredag. Lettkledde damer og stolte karer i kabriolet gled forbi, en liten kornåker med valmuer ved inngangen, sammen med varmen som sto opp fra skifergulvet på terrassen, ga spisevennene en følelse av å være lenger sør i Europa.

- TAR DU CAVA i stedet for champagne! utbrøt Fredag og lurte på om Robinson hadde fått solstikk.

- Jeg syns det står bra til menyen, svarte Robinson og la til:

- Nå satser de både enklere og rimeligere enn forrige gang vi var her. Arcimboldo tilbyr en dagmeny med tre salater, to kalde retter og fire varme retter som serveres helt fram til klokka 22.00. I tillegg kan man velge mellom tre forretter og fire hovedretter etter klokka 18.00. Fredag ville starte med hvitvinsdampede blåskjell (kr 80), mens Robinson gikk for dagens forrett, som var krabbeklo (kr 100). På terrassen rådet en avslappet stemning, men servitørene var kvikke og oppmerksomme. Iskaldt vann og brød kom raskt på bordet sammen med sprudlevannet til Robinson og en øl til Fredag. Ikke lenge etter ble forrettene servert.

- DET ER IKKE SÅ MYE de kan gjøre galt, men dette var perfekte krabbeklør, strålte Robinson. Kjøttet var hvitt og lett rosa, servert med grønn salat med syrlig dressing, guacamole og aooli.

- Friskt og enkelt! Skåldede tomater i båter uten frø løfter den enkle salaten, smattet Robinson. Fredag hadde fått litt skygge fra trærne og nøt sine hvitvinsdampede blåskjell med urter og kremet suppe.

- Kunne ikke vært bedre! Robinson ble fristet av Fredags blåskjell og valgte en litt større porsjon fra kveldsmenyen som sin hovedrett (kr 115).

- Helt enig med deg, sa Robinson og tørket svetten.

- HVORDAN ER TUNFISKEN, DA? spurte Robinson, som syntes den så litt grå ut.

- Deilig. Smak selv, svarte Fredag og sendte gaffelen over bordet. Robinson var ikke enig og mente at fisken hadde ligget litt for lenge på grillen.

- Jeg syns den skal være rå inni, dessuten er den litt for godt pepret.

- Sist vi var her, klaget du på for mye salt, sa Fredag snurt.

- Jeg liker den akkurat sånn. Tunfisken ble servert med blåskjellsky, kapers på stilk og godt krydret potetrøsti.

- 92 kroner for et glass vin står ikke i forhold til resten av prisnivået, men Greco de Tufo er fantastisk god, sa Robinson, som selv hadde foreslått vinen som følge til hovedrettene.

- ... helt riktig valg.

SKUFFELSEN BLE STOR da Robinson og Fredag oppdaget at Arcimboldo bare har to desserter å velge mellom i tillegg til dagens assorterte oster.

- Taleggio og gorgonzola høres godt ut, men jeg må ha noe lettere enn ost, sa Fredag.

- Eplekake eller blåbærpai med plomme- og morellsalat blir rett og slett for tungt for meg, stemte Robinson i og endte med å bestille et glass rosé som avslutning.

- Vi får komme tilbake og smake på osten og desserten når det verste rushet til Høstutstillingen har lagt seg, sa Fredag.

- Eller hva med lunsj? I morgen? gliste Robinson fornøyd

SE OG BLI SETT: I morgen strømmer de som se og blitt til åpningen av den 117. høstutstillinge på Kunstnerens Hus.