Snøleoparden

Hun røk til topps i VM, vant kongeriket, sponsormillionene og det norske folk. Men så stirret Therese Johaug (23) inn i tomheten.

Johaug-effekten: -Jeg er bare den jenta jeg er. Bondeknølen fra Dalsbygda, sier Therese Johaug. Foto: Lars Myhren Holand.
Johaug-effekten: -Jeg er bare den jenta jeg er. Bondeknølen fra Dalsbygda, sier Therese Johaug. Foto: Lars Myhren Holand. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Karstein Johaug sr. var 86 år gammel. Med et hjerte som virket 18 prosent. Det slo ikke for kvart maskin engang. Men han var barnebarnet Therese Johaugs største, mest dedikerte fan. Det var en kjærlighet som grenset opp mot poesi. Forholdet deres var eksepsjonelt, sa man, og det ble enda mer spesielt etter at bestemoren døde. Therese husker bestefaren som sto der da hun kom ut i ankomsthallen på Gardermoen etter den sensasjonelle bronsen i VM som 18-åring. Den klemmen glemmer hun aldri.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer