Snublefot

Pupper. Bongo fra Kongo. 36,9. Hvorfor går det meste galt for Thorbjørn Jagland?

Vinke først: Nobelkomiteens sekretær Geir Lundestad gjør komiteens leder Thorbjørn Jagland oppmerksom på at Barack Obama ikke har dratt helt ennå. Nå skal de vinke. Foto: Heiko Junge / Scanpix
Vinke først: Nobelkomiteens sekretær Geir Lundestad gjør komiteens leder Thorbjørn Jagland oppmerksom på at Barack Obama ikke har dratt helt ennå. Nå skal de vinke. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

||| Les også: - Har gode intensjoner

Å, kjære Thorbjørn Jagland, hvor gikk det galt? Var det med Det norske hus? Bongo fra Kongo? 36,9? Var det grepet om puppene til Synnøve Svabø? Med Rosenborg og stresskoffertkasting på Lerkendal? Da Grete Faremo gikk av?

Umulig å si.

Men i dag er det blitt slik at uansett hva Thorbjørn

Jagland synes å finne på, så får han kritikk. Bare på tampen av 2009 ble han kritisert for fredsprisen til Barack Obama, for ikke å ha trukket fram stolen for presidentens frue, for sin elendige engelskuttale og for ikke å betale skatt for sin millionlønn i Strasbourg.

- Det siste er jo aldeles urimelig, buldrer Frank Aarebrot på telefon fra sitt kontor ved Universitetet i Bergen. Han er professor i sammenliknende politikk og kommer med en laaang redegjørelse om hvorfor folk i slike posisjoner ikke skal betale skatt til sine hjemland.