- Søkkrike Norge bør ta et spesielt ansvar for fornybar energi

Det eneste vi mangler, er stor nok politisk vilje, skriver nestleder i Miljøvernforbundet. Leserkommentar

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Allerede på 70-tallet var Norge langt framme på forskning og utvikling av alternativ energi og da med fokus på bølgekraft. For 35 år siden bevilget man store beløp til denne forskningen som pågikk fram til begynnelsen av 80-tallet.

35 år senere er man her til lands ikke kommet særlig lenger. Mye av kunnskapen man hadde opparbeidet seg, har gått tapt, og man har vært/er nødt til å «finne opp hjulet på nytt». Et par prosjekter har «havarert» og noen prosjekter er flyttet utenlands, hvor det er større vilje til forskning og utvikling og bedre økonomiske betingelser.

Alternativ energi er i neste års statsbudsjett ett av satsningsområdene. Over statsbudsjettet bevilges det neste år 1,45 milliarder kroner til ENOVA, som styrer satsningen på alternativ energi. Norges Miljøvernforbund synes det er gledelig at regjeringen endelig satser, men hadde ønsket at beløpet var betydelig høyere.

Dersom det skulle monne måtte beløpet vært 5 ganger høyere. Det virker som om regjeringen faktisk ikke fullt ut skjønner alvoret av at verden er på randen av en klimakatastrofe. Svenskene, som ikke har lomma full av oljepenger, har kommet mye lenger innen forskning, utvikling og produksjon av fornybar energi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer