Pikkpakk: Gjør du smarte forberedelser hjemme på kjøkkenet, blir det enkelt å lage mat ute. Marinerte koteletter, sprø salat og grønnsaker i folie blir en luksuspiknik.
Pikkpakk: Gjør du smarte forberedelser hjemme på kjøkkenet, blir det enkelt å lage mat ute. Marinerte koteletter, sprø salat og grønnsaker i folie blir en luksuspiknik.Vis mer

Solen var vitne

Jeg har hatt en ut-av-kjøkkenet-opplevelse. Det er tid for ut-av-kjøkkenet-opplevelser

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg trodde det å lage mat utendørs ville bli så mye lettere med en gang jeg fikk meg et utekjøkken. Aldri mer rot og frustrasjon, bare gleden ved å lage mat under åpen himmel - en utvidelse av kjøkkenet, fra et tilmålt antall kvadratmeter til hele verden.

Problemet jeg forsøkte å motarbeide, problemet med all utendørs matlaging, er at det krever enormt med logistikk. Det øyeblikket man beveger seg utenfor kjøkkenets vante rammer, oppdager man hvor mange små og store ting man har blitt avhengig av. Det man trenger er alltid et annet sted.

Inne behøver jeg ikke engang tenke meg om for å finne flasken med Worcestershiresaus, som jeg aldri bruker mer enn to dråper av om gangen, men som er med på å gi det lille ekstra til dressingen. Eller kjøkkenhåndklærne, potetskrelleren og steketermometeret. Tresleivene ligger på sitt vante sted, og det er mange av dem. For ikke å snakke om oppvaskmaskin, søppelkasse, pepperbøsse, to (eller flere) typer salt, gryter, lokk, salatslynge og flere titall andre ting man sjelden tenker på, men ofte bruker. Når man lager mat ute, må man stadig løpe inn, eller klare seg uten ting som egentlig er uunnværlige.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn