Du leser nå Dagbladet Pluss

Solgte leiligheten for å finansiere drømmen

Gutta i «To Fluer» er på jordomseiling på tredje året. Men samtidig samler de inn en million kroner til Unicef-skoler i Afrika.

Det gode liv på sjøen: Men også med det blikk for muligheten til å hjelpe andre som ikke har det på langt nær så bra. Alle foto: "To Fluer"
Det gode liv på sjøen: Men også med det blikk for muligheten til å hjelpe andre som ikke har det på langt nær så bra. Alle foto: "To Fluer"Vis mer

- Hvem gutta bak «To Fluer» er?

Kommunikasjonsrådgiveren i UNICEF Norge tenkte seg om et lite sekund. Hun hadde nylig snakket med dem og var imponert over den gløden de viste for innsamlinga.

- De er en sånn gjeng som kunne vunnet "Paradise Hotel" alle sammen, sa hun og tok en ny tenkepause: - ... bare at de har hjerne.

SIDEN GUTTA seilte ut fra kaia i Mallorca i august 2008, har de hatt to formål: Å fullføre drømmen om å se verden fra havet. Og samle inn 1 million kroner til bygging av afrikanske skoler. De skulle slå to fluer i ett smekk, derav kallenavnet "To Fluer".

- Vi ønsket å gjøre noe nyttig for andre, mens vi levde ut våre egoistiske drømmer. Vi visste at en innsamling måtte handle om barn og utdanning, og er glade for at UNICEF sa ja til et samarbeid, sier Ketil Løkke (28).

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.