God elg: Vil du ha ei elgsteik som er så mør og saftig at du ikke trenger saus? Hemmeligheten er å fryse kjøttet raskt, tine det langsomt og steike det på lav varme i minst fem timer.
God elg: Vil du ha ei elgsteik som er så mør og saftig at du ikke trenger saus? Hemmeligheten er å fryse kjøttet raskt, tine det langsomt og steike det på lav varme i minst fem timer.Vis mer

Soloppgang

Nyere forskning viser at elgsteika ikke behøver å være seig og tørr.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

DET ER MYE DRAMA I SKOGEN i disse dager, en urgammel markering av menneskenes plass på toppen av næringskjeden. Menneskeflokken kler seg i seremonielle jaktklær, finner fram våpen og tradisjonelle stimuli som hører med til jakta: Kaffe og tobakk. Så bærer det inn i skogen, til møtet med ville dyr, til hoiing og skriking og bikkjer og dyr som jages til sitt møte på stamplassen.

Et møte som ender med død. En elg ligger igjen på bakken. Flere hundre kilo kjøtt som kan mate menneskedyrene i lang tid framover. Men mer enn det: Et kraftfullt symbol, på at midt oppi all modernisering, teknologisering, byråkratisering, så er vi i bunn og grunn det vi alltid har vært: Rovdyr. Det er vi som er konge på denne kloden, også i skogene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn