RAUST: Lakserogn med egg. For å lage små munnfuller, er det bedre jo mindre eggene er. Ha en raus dose lakserogn på hver kjeks.
RAUST: Lakserogn med egg. For å lage små munnfuller, er det bedre jo mindre eggene er. Ha en raus dose lakserogn på hver kjeks.Vis mer

Soloppgang

Alle egg har et hjerte av gull.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

||| Et egg er ikke bare symbolet på begynnelse, det er en begynnelse.

I et ferskt egg ligger muligheten for en uendelighet av ulike utfall. Egget er seks minutter unna frokost, tre måneder unna grillet kylling til middag, med alt fra avanserte emulsjonssauser og omelett til quiche, iskrem og karamellpudding imellom.

Innenfor skallet er det en komplett liten verden. Det kan være liv, eller gi liv. Det er perfekt som det er, og vesensforskjellig fra det meste annet vi spiser.

Nesten alt vi fortærer gir bare motvillig opp sin eksistens for å bli føde — elgen løper gjennom skogen for å slippe unna, grisen hyler i skrekk, nøtta gjemmer seg bak et hardt skall og håper på en dag å spire, hummeren har klør og går med rustning, salaten er stappfull av giftstoffer for å ta motet fra motstandere, chilien har en ild som skremmer de fleste rovdyr.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn