UTENFOR KROPPEN: Folk er rørt og anmelderne har trillet femmere over TV.2-dokumentaren «Født i feil kropp». - Det er helt vidunderlig. Særlig for deltakerne, som er mennesker som har kommet litt skeivt ut i livet og som er veldig sårbare, sier Petter Vennerød. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM
Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
UTENFOR KROPPEN: Folk er rørt og anmelderne har trillet femmere over TV.2-dokumentaren «Født i feil kropp». - Det er helt vidunderlig. Særlig for deltakerne, som er mennesker som har kommet litt skeivt ut i livet og som er veldig sårbare, sier Petter Vennerød. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM Foto: Siv Johanne Seglem / DagbladetVis mer

Som biseksuell anarkist vet Petter Vennerød (65) mye om å stå utenfor

Nå helper han mennesker født i feil kropp.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

MAGASINET (Dagbladet): Oslo går i trøstesløst regngrått og regngrønt. Men for Petter Vennerød er det en god tid. For nå er de glade i det han har laget, kritikere så vel som publikum.

Sist mandag var det premiere på TV2s dokumentarserie «Født i feil kropp», der menn og kvinner som har skiftet kjønn, eller er i ferd med å gjøre det, forteller åpent om hvorfor det har vært så viktig for dem å kunne komme til kjønnstilhørigheten de føler er riktig.

Det er Vennerøds idé og regi. Anmelderne har trillet femmere, folket er rørt. Og den fredsæle mannen ved cafébordet, han som var en del av den notoriske filmregissørduoen Wam og Vennerød på sytti- og åttitallet, som trakk «Lakki» fra Filmfestivalen i Haugesund etter å ha fått terningkast én i VG og truet med å dra til Aftenpostens anmelder Per Haddal - han har det godt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn