Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sommerdrømmer oppstår på de underligste steder

Utedodiktet.

Foto: Jørn H.Moen, Dagbladet
Foto: Jørn H.Moen, Dagbladet Vis mer

På utedoen på hytta til barndomsvenninnen min hang det et dikt av André Bjerke. Det var strengt tatt en plakat, antagelig revet ut av et ukeblad, og når man hadde låst døra, klatret opp de tre trappetrinnene til snurredoen og satt og dinglet med beina over den hvite plasten, hadde man perfekte leserforhold til det nitten vers lange «Sommerbrev fra øen» fra 1946.

Jeg kan fortsatt første vers utenat.

Min kjære! Du har bedt meg om å skrive et lite brev fra øen hvor jeg bor.Du spør hva jeg bedriver? Ikke spor!Jeg ånder juliluft og Oslofjord.Hva annet skulle vel en sjel bedrivepå denne lille ø vi kaller livet. 

Kveldsfrodig hage

Jeg satt der på snurredoen, klødde på myggstikkene på kneet og så for meg en khaki- og hvitskjortekledd André Bjerke, tassende barbeint og småbrisen rundt i en kveldsfrodig hage i Oslo-fjorden. Han snuste på peoner og roser, slengte seg kanskje ned i en hengekøye med en bok - og gikk av og til inn i det hvitmalte huset for å lageen karaffel med limonade. Eventuelt for å skrive et brev eller et dikt.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?