Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sommeren er ikke over, det er makrell igjen

Skal det være en plankegrilla makrell med chilimajones?

FARVEL TIL LANDSKAPSARKITEKTENE: En sommer er over og geitene som har sommerjobbet på gården skal hjem igjen. Foto: Mette Randem
FARVEL TIL LANDSKAPSARKITEKTENE: En sommer er over og geitene som har sommerjobbet på gården skal hjem igjen. Foto: Mette Randem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er sedvane her på gården at vi feirer dødsdagen til Hane-Lars og fødselsdagen til Menneske-Lars på samme dag. Etter en overdådig feiring med gryteretten som minner om at kjøtt er mord, blir det stillere. Vi våkner til lyden av ikke hanegal, som virker overdøvende i alt sitt fravær. Hønene tripper mer forsiktig rundt, uten lederskapet de er vant til. Så begynner den strie strømmen av gjester å gi seg. Avreisene blir flere enn ankomstene, inntil vi er alene til gårds. Til slutt er det tid for å levere tilbake geitene som har fungert som landskapsarkitekter her de siste par månedene.

Det har vært en eviglang sommer, og jeg kan knapt huske hvordan det er å ha på bysko og gå i møter. Det har vært uke på uke med nytelse og arbeid, en landlig tilværelse med morgenbad og selvberging. Men de siste dagene med sommer er seige, på en langdryg måte som likner lengsel etter hektisk hverdag.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr* uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE- BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinærpris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?