«Sommeren jeg fylte 19, var jeg gjennom 27 demonutdrivelser, mange av dem handlet om å drive ut seksuelle demoner»

Anders Torp (28) kjempet mot sexlysten med demonutdrivelser og ekstreme fastekurer. Helt til dagen han ba sin siste bønn.

Tøff oppvekst: Første gang Anders Trop hørte at onani var synd, skjønte han ikke hva det var. Hele oppveksten slet han med skyldfølelse fordi han hadde helt normale tanker, drømmer og drifter. Foto: Lars Eivind Bones
Tøff oppvekst: Første gang Anders Trop hørte at onani var synd, skjønte han ikke hva det var. Hele oppveksten slet han med skyldfølelse fordi han hadde helt normale tanker, drømmer og drifter. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hele tenåra slåss jeg mot min seksuelle utvikling, mot mine seksuelle lyster. Jeg mente at alle seksuelle tanker var piler djevelen skjøt inn i hodet på meg for at jeg skulle tenke urent. Min ånd var ikke sterk nok til å motstå fristelsene. Jeg følte meg skitten, syndig og svak i troen.

Gjennom oppveksten i en pinsekarismatisk menighet ble jeg opplært til at sex bare tilhørte ekteskapet og at onani var en synd. Første gangen jeg fikk høre at det var synd å «klemme saften ut av tissen», var jeg så ung at jeg ikke skjønte det. Da min seksuelle oppvåkning startet, prøvde jeg på alle måter å tøyle lystene. Jeg gikk opptil ni måneder uten å onanere. Jeg prøvde å kommandere meg selv til ikke å ha våte drømmer. Så jeg på en reklameplakat med en modell i undertøy i mer enn ett sekund, kunne det feste seg på netthinna og jeg risikerte å få en våt drøm. I Bibelen leste jeg at Jesus sa at dersom ditt høyre øye frister deg til fall, skal du rive det ut, for det er bedre å gå enøyd inn i himmelen enn å brenne en evighet i helvete. Jeg levde i sterk angst for å havne i helvete. I vår menighet var ikke helvete en metafor, men et fysisk, brennende inferno.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer