Du leser nå Dagbladet Pluss
PARADERING FORBUDT: En høyreorienterte organisasjon står bak denne plakaten som finnes overalt i Beograd. De har lekt med ordene slik at det kan se ut som om den er signert av helsedepartementet, men egentlig står det sunnhetsdepartementet. Foto: KRISTIAN KAHRS
PARADERING FORBUDT: En høyreorienterte organisasjon står bak denne plakaten som finnes overalt i Beograd. De har lekt med ordene slik at det kan se ut som om den er signert av helsedepartementet, men egentlig står det sunnhetsdepartementet. Foto: KRISTIAN KAHRS Vis mer

- Sopere skal ikke marsjere i byen!

249 arresterte og enorme materielle ødeleggelser. Beograd slikker sine sår etter opptøyene i forbindelse med homoparaden på søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Les også: • Opptøyer under homoparade i Beograd• - Dagen i dag var en stor suksess for oss

I HELGA BLE SERBIAS første homoparade på ni år arrangert i hovedstaden Beograd.

Det gikk ikke bra i landet hvor nasjonalisme går hånd i hånd med sterke motforestillinger mot homofile.

Politiet hadde satt inn 5600 mann og måtte bruke tåregass da de ble angrepet av anti-homo demonstranter. Sikkerheten var så massiv at mange som kunne tenke seg å delta i paraden ikke kunne komme seg forbi politisperringene. Det ble kastet bensinbomber og steiner. De rundt 6000 høyreekstreme var mye bedre organisert enn politiet hadde regnet med. 158 mennesker skadet, 70 av dem politimenn.  Og det til tross for at denne gangen hadde den serbiske regjeringen satt inn hele sin prestisje på at paraden skulle bli gjennomført. Innenriksminister Ivica Dacic garanterte på forhånd for sikkerheten, og den norske ambassaden har støttet paraden, selv om de ba dem som ville delta om å følge sikkerhetsrådene til arrangørene.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer