- Sopere skal ikke marsjere i byen!

249 arresterte og enorme materielle ødeleggelser. Beograd slikker sine sår etter opptøyene i forbindelse med homoparaden på søndag.

PARADERING FORBUDT: En høyreorienterte organisasjon står bak denne plakaten som finnes overalt i Beograd. De har lekt med ordene slik at det kan se ut som om den er signert av helsedepartementet, men egentlig står det sunnhetsdepartementet. Foto: KRISTIAN KAHRS
PARADERING FORBUDT: En høyreorienterte organisasjon står bak denne plakaten som finnes overalt i Beograd. De har lekt med ordene slik at det kan se ut som om den er signert av helsedepartementet, men egentlig står det sunnhetsdepartementet. Foto: KRISTIAN KAHRS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: • Opptøyer under homoparade i Beograd• - Dagen i dag var en stor suksess for oss

I HELGA BLE SERBIAS første homoparade på ni år arrangert i hovedstaden Beograd.

Det gikk ikke bra i landet hvor nasjonalisme går hånd i hånd med sterke motforestillinger mot homofile.

Politiet hadde satt inn 5600 mann og måtte bruke tåregass da de ble angrepet av anti-homo demonstranter. Sikkerheten var så massiv at mange som kunne tenke seg å delta i paraden ikke kunne komme seg forbi politisperringene. Det ble kastet bensinbomber og steiner. De rundt 6000 høyreekstreme var mye bedre organisert enn politiet hadde regnet med. 158 mennesker skadet, 70 av dem politimenn.  Og det til tross for at denne gangen hadde den serbiske regjeringen satt inn hele sin prestisje på at paraden skulle bli gjennomført. Innenriksminister Ivica Dacic garanterte på forhånd for sikkerheten, og den norske ambassaden har støttet paraden, selv om de ba dem som ville delta om å følge sikkerhetsrådene til arrangørene.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer