Sopp-pai

4 porsjoner.

4 porsjoner:

Deig:

150 gram margarin eller smør

3 dl hvetemel

1/2 ts salt

1 ss kaldt vann

Fyll:

1 liter renset kantarell eller annen sopp

1 stor løk

3 egg

2 dl melk

1 dl fløte

2-3 dl revet ost

1 ts salt

Salt og pepper

Smør til steking av soppen

Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. La deigen hvile kaldt ca 1 time. Kjevl deigen ut til en leiv. Kle en paiform.

Forstek paiskallet ved 225 grader i ca 10 minutter. Stek soppen gyllen i biter (etter sammenkoking). Stek løken også gyllen, legg de to ingrediensene i det ferdig stekte paiskallet. Pisk sammen egg, fløte, melk og krydder.

Bland i osten, og hell røren i paiskallet. Stek paien ved 200 grader på nederste ribbe i 30-35 minutter.