Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Thorvald stoltenbergs siste ord i magasinet:

Sorgens gave

Jeg håper sorgen over dem jeg har mistet, aldri tar slutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg får ofte spørsmål om jeg ennå sørger over Nini. Ja, svarer jeg da, det gjør jeg. Jeg vil sørge over datteren min så lenge jeg lever, og det synes jeg er rett og rimelig. Mange reagerer på svaret mitt med å trøste, og å si at det sikkert går over med tid og stunder, tiden leger alle sår.

Sannheten er at jeg ikke har lyst til at sorgen skal gå over. Jeg håper å få leve med den resten av livet. Både Karin og Nini sto meg så nær at jeg pleier sorgen ved å tenke på dem hver eneste dag. For sorgen gir meg noe viktig. Den gir meg en følelse av nærhet til dem.

Karin og jeg snakket ofte om hvor lenge det strålende forholdet vårt kunne vare, og om at den ene av oss en dag kom til å bli borte. Vi var like gamle, men det lå alltid som en slags forutsetning i samtalene våre, at den som kom til å bli borte først, var meg. Det er jo mannen som dør først. Det er min egen skyld at jeg ikke var forberedt på at det ble henne. Jeg har en innebygd optimisme i følelseslivet mitt. Den optimismen er viktig å ha i mange situasjoner, men den førte også til at jeg ikke er forberedt på at Karin døde før meg. Karin hadde ligget her hjemme og fått hjemmesykepleie i lengre tid, før hun kom på sykehus, hvor hun døde. Likevel var jeg ikke forberedt. Nå tenker jeg ofte tilbake på den siste kvelden jeg var hos henne på sykehuset. Jeg aner ikke om hun hadde følelsen av at det nærmet seg slutten, men da jeg sa til henne hvor glad jeg var i henne, sa hun at «det må du alltid si». «Ja,» svarte jeg da, «det vil jeg alltid si.»

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr* uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE- BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinærpris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?