Sørlandstrollet

Får du se musiker og skuespiller Helene Bøksle (25) danse, kommer du til å gape. Av latter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  DU VET HVOR Sørlandet egentlig slutter? spør Helene Bøksle (25).

De blå øynene glitrer. Hun har akkurat lagt ut om hvor fantastisk det er å bo i Kristiansand, og hvor deilig det er å tilbringe sommeren ved sjøen i vår sørligste landsdel.

-  Uff, jeg kan vel ikke si det, da står jeg i fare for å fornærme folk.

HELENE BØKSLE HAR en travel sommer. Debutalbumet hennes «Elverhøy» er solgt i over 19 000 eksemplarer. Plata er inspirert av viser og folkemusikk og har slått an både blant kritikere og folk flest. Nå farter «Norges nye rikshulder» land og strand rundt på Norgesturne. I går deltok hun på olsokfeiringen i Gildeskål, i morgen holder hun konsert sammen med Vamp og Bjørn Eidsvåg i idylliske Ravndalen like utenfor Kristiansand.

-  Jeg liker å komme til steder der hele lokalbefolkningen står sammen for å arrangere en konsert. Det er viktig ikke å glemme små plasser, sier Helene.

Selv har hun mye av æren for at Ravndalen nå blir brukt som konsertsted. Denne høsten setter hun opp sin egenproduserte forestilling her for tredje gang. Det første året kom over 1000 mennesker, i fjor kom det dobbelte. Forestillingen, som i likhet med plata heter «Elverhøy», bygger på en fortelling av H.C Andersen. «Elverhøy» er eventyrstedet der danske alver lærer norske troll å danse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer