Søte drømmer

La det nye året begynne med et kyss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OG SÅ PLUTSELIG står vi der, på en veranda, i en park, i en hage, i altfor tynne klær, for eksempel en dress som i løpet av året som er gått, synes å ha krympet minst én størrelse. Som om det ikke var kaldt nok fra før, finner noen på å åpne en champagneflaske rett bak deg, med alt det kalde, fuktige ubehaget det innebærer. Vi stirrer inn i mørket, som med ujevne mellomrom blir brutt av rastløse raketters voldsomme fargeeksplosjoner, men som likevel, når alt kommer til alt, er et mørke. Så smeller det, og framtida er et faktum.

Nyttårsaften er en fest. Men den er også ei tid for avskjed med det gamle året, og for det første, ustø møtet med det nye som truer på kalenderen. Likevel kan vi ikke la være å like nyttårsaften, med all sin krampaktige festlighet og storslåtte overflod av alkohol og mat.

Men for at det nye året skal innvies, må det, synes jeg, starte med et pikekyss. Et løfte som enten kan love noe nytt eller stadfeste noe gammelt. Enten søtt og luftig, eller med noe mer substans. Men uansett slik at man, når man sklir hjemover noen timer seinere, kan smile fornøyd for seg selv, og muligens også av seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer