Søte mandelkjeks

Dagens mattips.

Ca. 40 minutter, ca. 24 stk.

400 g mandler (skåldet), 2 egg, 200 g melis, 1 ss bakepulver, 1 ss sitronsaft, 24 hele mandler (skåldet).

• Slik gjør du:

I stekeovn ved 180 °C

Mal mandlene i hurtigmikser. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt de hele mandlene. Ha melis på hendene og form runde baller av røren. Klem fast en mandel på toppen av hver kake. Stek kjeksene ca. 15 minutter eller til de er faste og litt gylne. Avkjøl på rist. Server sammen med hurtigis av rabarbra.

Hurtigis: 500 g rabarbra, 1 dl kremfløte, 1 egg, ca. 3 ss melis.

Rens og skrell rabarbraen og skjær dem i biter. Legg dem utover på et brett som er dekket med plastfolie. Sett brettet i fryseren i minst 1/2 time. Knus frukten i en hurtigmikser. Ha i egg og kremfløte og kjør til en kremet konsistens. Isen må spises med det samme.

Levert av egg.no

Søte mandelkjeks