Soyasvin til jul?

Juleribba er grunnleggende basert på at land som brasil og Indonesia hogger ned regnskogen.

RIBBE: For mange er det ikke jul uten ribbe med sprøstekt svor. Grisen har nok vokst opp i Norge, men foret den har spist på vei til juletallerkenen kan være soyabasert, og komme fra et anlegg som er blitt til takket være nedhogd regnskog. Foto: Mette Møller
RIBBE: For mange er det ikke jul uten ribbe med sprøstekt svor. Grisen har nok vokst opp i Norge, men foret den har spist på vei til juletallerkenen kan være soyabasert, og komme fra et anlegg som er blitt til takket være nedhogd regnskog. Foto: Mette Møller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svoren på ribba er sprø, pakkene ligger under treet, og er vi ekstra heldige så snør det ute. Da er jula her i sin mest norske tradisjonelle versjon.

Det er bare ett aber. Grisen er avlet opp på kraftfôr som først og fremst er soyapellets, og soya gror som kjent verken på Rakkestad eller i Lunde.

Det vi liker å kalle norsk kjøtt, er grunnleggende basert på at land som Brasil og Indonesia hogger ned sin regnskog, og planter soya i stedet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer