Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Spagetti med reker og blåskjell

4 porsjoner.

500 g grønn og hvit båndspagetti

1 l friske blåskjell

1 dl tørr hvitvin

2 dl matfløte

saft av 1/2 sitron

2-3 dr. tabasco

1/2 g safran

150 g rensede reker

finhakket persille

ca. 1 ts maisennamel

Kok spagettien etter anvisning på pakka. Damp blåskjellene i hvitvin i en kjele med lokk ca 5 min. eller til de åpner seg. Ta skjellmaten ut av skallet, men behold noen i skallet. Sil kokekraften og kok den opp sammen med fløten. Jevn sausen med maisenna om nødvendig. Tilsett sitronsaft, tabasco og safran. Kok opp og smak til om det trengs mer krydder. Tilsett blåskjell og reker og la dem bli varme i sausen uten at den koker. Sil vannet av spagettien og server med blåskjellsausen over. Pynt med blåskjell i skall og persille.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media