Bergenser i Oslo:  Escalòn har vært en suksess i Bergen i mange år, nå har hovedstaden fått en avlegger på Tjuvholmen. . Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Bergenser i Oslo: Escalòn har vært en suksess i Bergen i mange år, nå har hovedstaden fått en avlegger på Tjuvholmen. . Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Spansk og svingende

Tapas kan være så mangt. Også hva kvalitet angår.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Restauranttettheten er snart like stor her som på Aker Brygge, sa Robinson, etter å ha passert de livlige uteserveringene til Bølgen og Moi og Bygdøy Allé Restaurant, og inntatt et bord på nyåpnede Escalón på Tjuvholmen.

I Bergen har tapasrestauranten Escalón holdt det gående siden 1998. Det gikk så bra at den fikk en avlegger i samme by i 2006, og nå har de driftige bergenserne inntatt hovedstaden.

- Jeg bruker å anbefale tre til fire tapas per person, beroende på hvor sulten man er, sa en strålende opplagt kelner, som for øvrig kunne informere om at husets fatøl var spansk, av merke San Miguel.

Ja, takk, sa Robinson og Fredag i kor, og kastet seg over den rikholdige menyen inspirert av spanske småretter slik de serveres til et glass øl eller vin, sågar helt gratis i visse områder av Spania. Slik forholder det seg selvfølgelig ikke her. På Escalón må man til og med betale for brødet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn