Spansk omelett

Til 2-3 på 20 minutter.

Ca. 10 poteter 2 løk olivenolje til steking 5 egg salt og pepper. Skrell poteter og løk, og skjær dem i skiver. Stek potetene i olje ved middels varme til de er møre. Stek i flere omganger, og dryss salt og pepper på potetene etter hvert. Fres løken til den er blank. Ha potetskivene tilbake i panna og bland dem med løken. Visp eggene lett sammen med 3/4 ts salt og litt pepper og hell eggeblandingen over poteter og løk. Rist litt i panna, slik at eggeblandingen kommer til mellom alle potetskivene. La omeletten stivne ved svak varme under lokk. Når omeletten er nesten stiv, skal den snus. Hvelv omeletten på et flatt lokk, og la den gli ned tilbake i panna. Når den har fått fin farge, er den ferdig. (Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!