Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Spekeskinke med kål og poteter

Fire porsjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

400 g spekeskinke i skiver 12-15 poteter 1 sommerkål/nykål 4 ss smør 1/2 ts salt 1/4 ts pepper 1 boks rømme 2 ss persille. Slik gjør du: Del kålen i fire. Skjær først bort stilkfestet, og så hver av disse bitene i fire på tvers igjen. Smelt smør i en kasserolle, og legg i kålbitene. Fres dem lett før rømmen tilsettes. La rømmen frese med i ca. 1 minutt. Ha i hakket persille og smak til med salt og pepper. Om ønskelig kan du ha i noen dråper med sitronsaft. Anrett skiver av spekeskinke på tallerkenen sammen med kokte poteter (gjerne med skall) og kålen surret i rømme.Dette er en nydelig sommertallerken med masse god smak.

Foto: Scanpix