NY TREND: Tina Maria Froholt (bildet) ba doula, fødselshjelper Jenny Åhlund, om å lage kapsler av morkaka. Noen mener det er farlig. Ingen vet om det er sunt.
NY TREND: Tina Maria Froholt (bildet) ba doula, fødselshjelper Jenny Åhlund, om å lage kapsler av morkaka. Noen mener det er farlig. Ingen vet om det er sunt.Vis mer

Spiser sin egen morkake: - Jeg føler at det virker, og det er godt nok for meg

Noen mener det er farlig. Ingen vet om det er sunt. Hva er det som får kvinner til å spise sin egen morkake?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jenny Åhlund (29) løfter det blodige organet forsiktig opp av kjølebagen. På forhånd har hun rengjort kjøkkenbenken og alle redskapene hun skal bruke.

Hygienerutinene fra tida hennes som kokk sitter i, selv om det er flere år siden hun har jobbet i en restaurant. Det hun skal lage på kjøkkenet sitt i dag, er da også noe helt annet enn restaurantmat.

Det ser mest ut som en vanlig biff. Med kjøkkenkniven skjærer Åhlund av navlestrengen, før hun holder morkaka under springen. Blod blander seg med vann, mens Åhlunds fingre sørger for at kaka skylles helt ren. Hun legger den på ei rød plastfjøl, folder ut fostersekken og kutter den forsiktig av.

Så begynner hun å skjære morkaka i strimler.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn