Misforstått: Sursteik serveres ikke på restaurant. Vestlendinger lager kanskje mer av denne hemmelige spesialiteten enn oss i resten av landet, men de gjør det feil.
Misforstått: Sursteik serveres ikke på restaurant. Vestlendinger lager kanskje mer av denne hemmelige spesialiteten enn oss i resten av landet, men de gjør det feil.Vis mer

Splittet nasjon

Det er Norge i rødt, hvitt og surt.

Noen ganger, når jeg kommer hjem fra reise i Italia, begynner jeg å se på mitt eget land med et kritisk blikk. Hvorfor er det ikke sånn i Norge? Tenk hvis vi kunne ha like sterke spesialiteter som italienerne, til å glede oss over og krangle om.Hvis en napolitaner ser en tynn romersk pizza med masse ulikt tilbehør, rister han på hodet i fortvilelse.

- Pizza skal ha tjukk bunn, og nesten ikke noe tilbehør. Vi gjør det på riktig måte. Alt annet er feil!

Disse forskjellene gjør det italienske kjøkkenet rikt. Kranglene vitner om at maten er viktig - selve kjernen i kulturen. I Venezia hender det at man har parmesan på en sjømatpasta. I andre deler av landet er det grunn nok til å bli stilt for riksrett.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn