Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sprø familie

Du skal ikke rette ribbe for kam

Svinaktig godt: Mens alle er opptatt av ribbe før jul, er det lett å glemme den fabelaktige svinekammen. Server gjerne med noe søtt og syrlig, som norske epler.
Svinaktig godt: Mens alle er opptatt av ribbe før jul, er det lett å glemme den fabelaktige svinekammen. Server gjerne med noe søtt og syrlig, som norske epler. Vis mer

Alt på grisen er godt. Men vi vil ikke ha alt. Litt avhengig av sesong og hva som er på mote, er det stor variasjon i etterspørselen etter ulike stykningsdeler. I flere år har det vært — en for meg mystisk — tendens til å nesten utelukkende bruke magert svinekjøtt, selv om grisen først og fremst er en tjukkas med dyrerikets beste fett.

Så kommer heldigvis jula, når vi føler at vi kan unne oss noe godt. Men også da skal alle ha én og samme ting. Derfor blir det ribbemangel, mens store berg av annet — like godt eller bedre — kjøtt hoper seg opp. Det er vår skyld. Likevel krever vi at myndighetene rydder opp, og vi anklager bøndene for å ikke gjøre jobben sin, som om man simpelthen kunne forlenge grisen til ribbesulten vår ble stilt.Et av stykkene som kommer i skyggen nå i oppløpet til jula, er svinekammen. Kammen er et praktstykke, som kombinerer grisens beste egenskaper. Her er både rikelig med kjøtt, og et deilig lag med fett utenpå. Fra tid til annen dukker kammen opp i lett forkledd form, som familieribbe eller midtribbe.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER! Les du også, nå kun 100 kroner for hele 2020.

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

TILGANG I HELE 2020*

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER!

100 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP TILGANG I HELE 2020*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

TILGANG I HELE 2020* 100 kr til 1 jan 2021. Fornyes automatisk til 795,-/år

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED**

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/mnd)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/mnd

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (795,-/år). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99,-/måned). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?