Sprøstekt laks på skinn med nykål og rømmesaus

4 porsjoner.

600 g laksefilet med skinn som er skrapet 1 ts salt 2 dl lettrømme noen dråper sitron 450 g spisskål i 4 båter 3 ss smør 4- 6 poteter olivenolje 1 sitron i båter 2 dl vann Legg potetene i ei langpanne og bland godt med sitron og olivenolje. Stek potetene i ovn på 180 grader i ca. 30 min. Del potetene i to dersom de er store. Skjær laksen i serveringsstykker. Stek den med skinnsiden ned slik at skinnet blir sprøtt. Dryss salt på filetsiden. Ikke snu fisken, skinnet skal bli sprøtt og filetsiden skal fortsatt ha en rå kjerne når laksen er ferdig. Ta laksen ut og hold den varm. Tilsett rømme i stekepanna. Og la den koke litt. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og eventuelt litt revet sitronskall. Kok opp vann med salt og la kålen koke et par minutter. Hell av vannet og tilsett smøret. Flere oppskrifter på www.godfisk.no