Stadig på solsiden

Livet er godt på riktig side av fjorden.

Prima utsikt, ditto mat: Solsiden er fremdeles stedet for alle som er glade i skalldyr og fisk. Utsikten får du på kjøpet.  Foto: Thomas Rasmu Skaug/ Dagbladet
Prima utsikt, ditto mat: Solsiden er fremdeles stedet for alle som er glade i skalldyr og fisk. Utsikten får du på kjøpet. Foto: Thomas Rasmu Skaug/ DagbladetVis mer

- Jo, Aker Brygge er definitivt best på avstand.Fredag speidet utover fjorden, mot solnedgangen og turistmagneten på den andre siden. På denne årstida er det et sted å styre unna - med mindre du er glad i gå, stå og sitte i kø.

 - Du har et poeng. Og fra dette ståstedet blir opphopningen av gammel og ny arkitektur nesten pent. Det nye Astrup Faernly-museet på Tjuvholmen er jo flott. Og det gjør seg definitivt best herfra.

Robinson og Fredag hadde dradd for å besøke en gammel, god bekjent, den sesongåpne fiskerestauranten Solsiden like nedenfor Akershus festning. Beliggenheten er prima, maten pleier også å være det. De har vært der mange ganger før, og har jevnt over vært strålende fornøyd. I fjor sto de over, i trygg forvissning om at det ikke var så mye nytt å skrive om. Men — nå hadde det kommet dem for øre at ting hadde endret seg. En kollega fra en herværende dagsavis hadde gitt Solsiden det glatte lag og ribbet dem for stjerner. Så det ble bestemt at en ny test måtte gjøres.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.