Staffbart

Han har provosert oss i femti år. Nå mener Tor Erling Staff (72) hensynet til barna ødelegger samfunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAN SER SLITEN UT.

-  Sliten? Nei, jeg er ikke sliten. Jeg er forbanna. Og det holder meg oppe, insisterer høyesterettsadvokaten og rufser til de gråblonde hårtufsene.

Det er tidlig kveld og Magasinet møter Tor Erling Staff på en restaurant ytterst på Aker Brygge. De siste ukene har vært uvanlig tøffe for paragrafrytteren. Hvilke aviser har intervjuet ham i dag? Hvilke tv-stasjoner har rettet det grelle fotolyset mot ham og bedt om kommentarer? For første gang er det ikke bare klientene til høyesterettsadvokat Tor Erling Staffs det stilles spørsmål ved. Har han sjøl gjort noe uklokt eller kritikkverdig?

Staff forteller detaljert om den såkalte «attestsaken». Mest forbanna er han på vegne av sin klient, psykolog John Sandstrøm, som han mener har fått urettferdig røff behandling, både i pressen og av fylkeslegen.

Og han minner igjen om hvor viktig det er å ikke forhåndsdømme folk.

-  Justisdepartementet har nå gjennomgått omtrent 250 benådningssaker fra de siste fem åra. Og så viser det seg at min klient John Sandstrøm bare er ansvarlig for to av dem. To! sier Staff med slik trykk at stemmen sprekker enda mer enn vanlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer