Smaksbombe: For mye av det gode kan av og til være akkurat stappe. For eksempel lammepølse med rotstappe og kryddertomater.
Smaksbombe: For mye av det gode kan av og til være akkurat stappe. For eksempel lammepølse med rotstappe og kryddertomater.Vis mer

Stappmett

Pølseboden er åpen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Når man er den eneste i familien som lager mat, er det uten tvil et stort ansvar. Samtidig har man mye frihet. Et diktatorisk spillerom kan man til og med kalle det. Har jeg fått smaken på sauegryte fra Sogn, er det dét vi spiser. Rare risballer fra Bali? Ja, jeg var så fysen. Det kan være så enkelt som risotto, pizza, fiskesuppe eller salat, men ellers er det aldri langt mellom lyst og tilfredsstillelse når jeg plutselig føler for snegler eller brissel eller ramsalt bottarga.

Problemet er når man slipper opp jerngrepet. Diktaturet er aldri svakere enn når reformer introduseres.

Det skjedde plutselig, uforvarende. De første aspargesene fra Frankrike lå og smilte mot oss i vårsola utenfor butikken. Vi hadde tid (og etter å ha avlyst et restaurantbesøk i siste liten, hadde vi også følelsen av å ha penger). I dag skulle jeg stå foran grytene, det var det ingen tvil om. Det var da jeg gjorde det: I stedet for å bare fylle kurven sakte, men sikkert med alle de fineste tingene som Gutta på Haugen hadde å by på, plumpet jeg ut med noe jeg straks skulle angre på:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn