Eggselent: Varm en tomatsaus og knekk i et par egg.
Eggselent: Varm en tomatsaus og knekk i et par egg.Vis mer

Startrakett

En kjedelig frokost trenger ansiktsløfting.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hver eneste morgen våkner jeg til et problem. Hva i all verden skal jeg spise? Jeg anser meg som mer enn gjennomsnittlig interessert i mat. Ettersom mat ikke bare er en interesse, men også jobben min, har jeg tilnærmet ubegrenset med tid til å iverksette til dels svært ambisiøse gastronomiske prosjekter. Å anskaffe en andepresse, bruke 72 timer på å steke et stykke kjøtt, eller ta i bruk sju gryter og en kostbar Thermomix bare for å lage én rett? Det er research. Å reise til andre siden av planeten for å lage middag sammen med ei gammel kone som er flink til å lage risballer? Et slags seminar.

Likevel, hver eneste morgen våkner jeg til et problem: Frokost.

Dagens første måltid er alle matelskeres stadig tilbakevendende hodebry. Det kan ofte virke som om kvaliteten på frokosten er omvendt proporsjonal med maten ellers. Det er derfor Somerset-Maugham mente at «for å spise godt i England, må man spise frokost tre ganger om dagen», mens franskmenn og italienere etter tusen år som gastronomiens spydspisser starter dagen med tørr kjeks og altfor søtt syltetøy.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn